måndag 11 maj 2009

En helg fylld av sök....

I helgen har klubben haft bruksläger med övernattning. Denna helg startade redan på fredagkväll med planering om hur träningen skulle läggas upp. Vi hittade ett perfekt ställe utanför Vallsta att hålla till på. Där hyrde vi en stor stuga, men flera rum och många bäddar i varje. Det bästa med stället var att hunden var välkommen in i stugan. Där fanns ett lagomt stort kök, dusch, bastu, trevliga promenadstigar i skogen och det var inte alls långt till träningsskogar. Som ni ser på bilderna så vart det inte bara hundträning under helgen utan de flesta vart också törstiga efter en hel dag i skogen ;-)

Massage efter att ha sovit i lite för hårda sängar.




Här kikar ett par hundar ut från rummen sina.




Tack allihopa som deltog under helgen för en super duper bra täningshelg. Både jag och Ilex är nöjda.
Nu till alla som är intresserade i hur träningen för mig och Ilex fungerade under helgen.
Med tanke på att Ilex inte alls har varit ute och tränat sök så ofantligt mycket så är jag super nöjd. Upptäckte också på söndagen att det faktiskt ger resutat att träna =) Han hade ju faktiskt lärt sig lite sedan lördagen. Lördagen började annars med en sökträning som bestod i att motivera Ilex till att vilja springa ut till figgarna. Detta gjorde vi med hjälp av synretning. Ilex fick se figgen springa iväg en bit och att sedan inte se vart denne gömmer sig. Han springer ut lite försiktigt men blir jätte glad när han hittar dem. På söndagen ville vi få upp farten ut till figgen lite genom att låta honom springa mycket. Då vart det mer en "jaga figgen" träning än sök träning, men Ilex behöver det för att få upp självförtroendet om att det finns roliga människor i skogen, då han lika gärna kan stanna kvar på stigen med matte.
Nä, nu ska jag klä mig för att åka på kalas.

2 kommentarer:

  1. Vad spännande med sök!.. Har inte provat det alls, men kan tänka mig att det kan bli lite jobb med Immer att springa till läskiga människor ute i skogen ;).. Han har dock blivit mycket bättre nu, men det beror så himla mycket på människan han möter om det blir läskigt eller inte :)

    SvaraRadera
  2. Detta är inga problem för Ilex, då han bara älskar människor så länge de inte är osäkra.

    SvaraRadera